Onpopulaire mening: Duurzaamheid boeit me geen fuck. Is dat erg?

Home > Notice > Onpopulaire mening: Duurzaamheid boeit me geen fuck. Is dat erg?

Ook niet met ‘groen’. Ook niet met ‘innovatief’. Ook niet met ‘afvalscheiden’. Ook niet met ‘vegetarisch’. Ook niet met ‘zonne-ennergie’. #SorryNotSorry

Afval scheiden? Jeetje, wat een moeite zeg. Die glazen potjes van Hak passen prima in de zwarte zak”. Dat rijmt. Lekkere slogan wel. Ja man!

Een connectie op LinkedIn vroeg wat ‘wij’ van zijn brochure over duurzaamheid vonden. Onze eerlijke mening mocht. Nou, dat laat ik mij geen tweede keer zeggen. Dus liet hem weten: “Ik heb niets met duurzaamheid. Vast interessant voor een ander. Ik sla over. Mooie kleur oranje”. Om het nog enigzins ‘aardig’ af te sluiten?

Natuurlijk ben ik mij ervan bewust, nu als een olifant door de glazen vitrinekast heen ‘te denderen’. Ach, dat ben ik wel gewend. En trouwens, HIJ vraagt toch om ‘onze’ mening? Ik mocht eerlijk zijn…

Snel komt ie er op terug. Ja, dat snap ik. Waarom ik niks met duurzaamheid heb. Vraagt ie. Nou, als je het wederom vraagt. Wil ik best los gaan, hoor.

“Duurzaamheid. Innovatief. Groen” zijn vind ik hippe holle termen vanuit eigen belang. Terwijl ‘de rest misschien niet op orde is’. Persoonlijk zou ik er als bedrijf zijnde niet voor kiezen. Ik zou meer ‘doen’ met dingen die ik belangrijker vind; zoals bedrijfscultuur.

Laatst las ik een interessant artikel. Baal écht dat ik dat niet even ‘copy paste’ heb gemaild naar mezelf. Het heeft dus een naam, als je ‘hier’ niet mee bezighoudt. En ‘er genoeg’ bedrijven zijn; die zich hier bewust verre van mee bezighouden. Want waarom zou je? Wat voor nut heeft; als jij lekker ‘de pik uithangt’ met je ‘groen en duurzaam bedrijf’. Maar ondertussen geef je je personeel nog steeds Friki kipnuggets en in de junkfood kantine. Wat heeft ‘groen en duurzaam zijn’ dan voor nut? Of lekker geld witwassen en/of frauderen. Heeft ‘Innovatief’ zijn zin? Nee.

Ik vind er wat van hoor; dit vind ik ‘het’ ervan: eigen belang, hip, holle term, hypocriet, schijnheilig, tere zieltjes winnen, onnodig op voetstuk, eigen geilerij (ja, dat lees je goed). En onnodig ‘de pik uithangen’ en strijken met de eer (welke eer?) en ‘je ego’. Zoals je leest. Heb ik er een duidelijke mening over. En da’s oke.

Jij doet jouw ding. Ik doe mijn ding.

Als je niet tegen mijn ‘andere’ mening kan. Niet naar vragen. Niet op dóór vragen. Vond het al aardig dat ik zei, dat de kleur van je ‘folder’ leuk is; oranje. Hou niet eens van oranje. Maar deze was tof. Wees daar lekker blij mee.

Ga ik even een nachtje Google’n naar de juiste term om NIET met deze ‘poespas’ bezig te zijn.

ps) En nee; spaarlampen. LED-lampen. Groene stroom. Ik heb het allemaal niet. Want het boeit me niet. Ik geloof er niet in. De wereld is verrot zat. Waarom zouden ze ‘jou groene stroom’ wel ‘groen leveren’. Het is allemaal marketing-bullshit in mijn ogen.

Of wil je dat ik nog even door blijf ratelen hier over?

Om ‘aardig te zijn’, heb ik laten weten dat m’n mening nu bot over komt. Dat ie daar doorheen ‘mag’ kijken. En binnenkort terug kop op de juiste term. In m’n eigen plan + strategie had ik het dus aangepast; dat ik er geen fuck om geef en er ‘niets mee hoef’. Nou, prima toch? Lege flessen verzamel ik ook niet. Melkpakken van karton? Who cares joh.

Ga fietsen, scheelt je je dure Diesel 😉

PS) ‘We’ zijn geen connectie meer *LACHT HEEL ERG HARDOP* Duurzaam netwerk ‘opbouwen’ hoor #ironie

Comments

Geen reacties, wees de eerste en schrijf er nu een

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *