Met deze mega makkelijke ‘kut smoes’, ben jij zó van je vrienden af. Tip van Deb ;-)

Home > Notice > Met deze mega makkelijke ‘kut smoes’, ben jij zó van je vrienden af. Tip van Deb ;-)

Op een forum voor ADHD’ers en autisten, las ik net een onderwerp. Waar ik heel toevallig v/d week ook ‘mee zat’. Om het vandaag daar te lezen. Geeft aan dat het onderwerp gaande is. Wegens privacy vertel ik niks inhoudelijks. Het heeft mij geinspireerd er zelf iets van te maken 😉

Het zit namelijk zo. Vanaf 18 mei ’20 heb ik m’n diagnose ADHD en Asperger. Omdat ik ermee geboren ben, zijn bepaalde dingen voor mij ‘normaal’. Doordat het ‘normaal’ is, heb ik soms geen idee iets te omschrijven. Hoe het voelt, hoe ik iets wil, wat ik nodig heb, wat ik verlang. Noem maar op. Best lastig dus. Want zo kan je ongewenst in een ingewikkelde ‘iets’ zitten, zonder het te begrijpen; waarom dingen zijn zoals ze zijn. Klinkt vast ingewikkeld voor je, als je dat leest. Dat kan ik mezelf voorstellen. Want kan je vertellen, dat ik ‘de maatschappij’ en ‘mensen’ enorm ingewikkeld vind. Echt, dáár snap ik dus geen reet van.

Gelukkig bestaan er boeken en internet. Als je dus van ‘informatie verzamelen houdt’, ‘leren’, ‘lezen’, en ‘zelfontwikkeling’. Nou, dan kan je je dagen en nachten vermaken online. Iets wat ik dus doe ‘s nachts 😉

Zeer regelmatig sla ik de plank volledig mis. Vooral rondom communicatie en sociale vaardigheden. Of hoe noem je dat ook alweer,.. euhm; praten met vreemde mensen of die ik beetje ken. Oke, nu snapt iedereen het; zo. Het lijkt soms of ik van Mars kom. Ik geef niks om Venus doe kies ik lekker eigenwijs voor Mars 😉 Alleen dit alweer, haha.

Wat er op het forum werd besproken viel mij ook op. Vroeger wurmde ik mezelf in de meest ongemakkelijke situaties, zodat ik ‘erbij hoorde’. Ging ik naar dingen toe, die mij persoonlijke geen reet interesseren. Mezelf ‘betrokken voelde’ met m’n aanwezigheid. Dat ik weinig ‘aanspraak’ met mensen had, merkte ik natuurlijk ook wel. In mijn belevingswereld deed dat er niet toe. Want misschien hadden ze geen zin om te praten? Waren ze moe? Drukke dag gehad? Weten ze niets te zeggen? Kennen ze mij niet zo goed, wat ‘eng’ is. Haalde van alles in m’n hoofd, mezelf in zekere zin ‘te troosten’ omdat ik mij alsnog eenzaam en alleen voelde. Ja, zelfs met al deze mensen om mij heen. Ik heb áltijd het gevoel gehad, er nooit (echt) bij te horen. Behalve wanneer ‘the best friends’ ruzie hadden of niet konden. Was ik zogenaamd ‘goed genoeg;. Het moest altijd gaan zoals zij voor ogen hadden. “Want zij wisten pas écht waar je lekker sushi kon eten”.

Dat ik geen sushi lust of eet. Vonden ze raar en stom. “Jezus, wie lust er nou geen sushi? Weet je hoe modern en duur dat is? Is een luxe. Nu hoor je d’r bij hoor”. Ze wisten er altijd een soort trap na te geven. Verpakt als ‘ha ha ha’ grapje. Dit zijn geen grapjes. Als we zogenaamd vrienden (zouden) zijn. Waarom maak je plezier over ‘de rug’ van je (fake) friend? Da’s niet tof. Kap gewoon met die onzin. Je hoeft jezelf niet aan mij te bewijzen dat je ‘populair’ bent en ‘m extra op mij legt, dit niet te zijn. En, nooit te worden. Want daar zou je ook nog ‘je best’ voor doen.

Het staat daarom extreem haaks op het feit, dat je bijna ‘eiste’ dat ik overal intens ‘blij’ voor je moest zijn. Leek wel of je een ziekelijke obsessie had. Dat je eventueel nog zou denken, dat ik je kont lik. Nou nee, zet dat uit je hoofd. Lik nog liever je moeders kont. Joe. Hahahaaa, lekker voor. Trut.

Nooit ben je voor mij ‘blij’ geweest. Dat ik ondanks studie vertraging alsnog eerder afgestudeerd was. Feliciteerde je me niet eens. Toen ik m’n eerste échte baan had ook al niet. Leuke wenskaartjes met m’n verjaardag? Nee hor, want je was m’n verjaardag vergeten. Langskomen was je toch niet van plan. Want je vond het bij mij thuis; saai. Saai. Bij mij thuis vond je het saai. Weet je hoe saai ik het vond, bij jou? Met die stomme kut kat van je. En je vriendje vond ik ook verre van chill. Laat staan aardig. Een knappe kop had ie zeker. Daarom heeft ie ook heel Nijmegen afgelebberd in Nijmegen centrum terwijl jij gezellig met je BFF’jes je neus ging poederen in de plee.

Geeft niks meid, geeft niks. Je bent zelf saai, haha. Misschien heb ik door al dit soort fake friends een enorme ‘haat’ ontwikkeld rondon saaie burgelijkheid. Nou nee, vast niet. Misschien iets versterkt. Als ik dan een leuke meid tegen kwam die iets wilde doen, ik snel ‘koudwater vrees’ kreeg.

In 2018 wilde ik graag ‘de beste versie van mezelf worden’. Godzijdank kán dat, door m’n diagnose ADHD en Asperger. Nu weet ik vooral, wat ik écht niet meer wil. Weet ook wat ik wel wil of zou willen. Door de juiste hulp te ontvangen, ‘straks’. Leer ik beter om te gaan met deze ‘bullshit’ denk ik.

Maar, nu vraag ik mezelf hardop af terwijl ik dit schrijf. Waarom moet ik mezelf eigenlijk aanpassen? Alsnog in een bocht wringen van nota bene bijna 2 jaar om dus ‘de’ diagnose te krijgen. Voor hulp en ‘leer omgaan met’. Waar blijft hen training eigenlijk? Bestaat er ook een training voor zogenaamd normale mensen, waar ze o.a. leren; aub onmiddelijk te kappen met dat push/doordram gedrag. Nee, ik kom niet bij je eten. Nee, ik ga niet met je naar de bios. Nee, ik wil niet met je bellen. Samen de hond uitlaten? Ga weg joh. Ben net terug uit de regen. Ga niet ‘voor de lol’ weer mezelf zeiknat laten regenen just for fun. Waarom voelen ‘normale mensen’ toch altijd zo’n drang; “Iets te moeten doen”. Kan je jezelf niet vermaken ofzo? Moet je altijd ‘iemand’ om je heen hebben? Alleen thuis en de hele avond bellen? Jezus meid. Ga lekker genieten van je quality-time. Ga een uur in bad liggen met glas wijn ofzo. Ik snap daar niks van, altijd ‘vermaakt moeten worden’…

Ik heb heel lang nog geprobeerd vriendschappen ‘warm’ te houden. Op mijn manier noemde ik het als; ‘levend houden’. Want wist ook heus wel “Zodra je nog één keer durft te zeggen dat je druk met je werk bent, verbreek ik deze vriendschap. We zien elkaar nooit”. Joh, wat was ik blij hiermee. Scheelde mij weer woorden bedenken, en langsgaan het ‘uit te maken’. Kocht nog net geen taart om dit te vieren, maar was wel blij ja.

Vooral omdat ik merkte, het zo ‘makkelijk’ was. Te makkeijk. Dus als ik “Graag van iemand af wilde”, gooide ik m’n “Ik ben kei druk met werken” – smoes in de strijd. En die werkt als een tierelier. Heerlijk. In een jaar tijd was in van kei veel mensen ‘af’. Zo simpel. Voelde me écht vrij. Kreeg bijna zin om dit in me uppie te vieren in de bios, haha. Als ik bijv haring zat te eten, bij de viswinkel en een foto deelde op Insta. Ontving ik leuke berichtjes dat ze ook zin in hadden; en ik moest bellen. Dan gingen ze mee. Nee nee nee, ik wil alleen me eten eten. Hou er niet van ‘samen te eten’. Kan weinig mensen écht verdragen tijdens eetmoment. Voelt gewoon niet chill. Plus ik ben een selectieve saaie eter. Met iets culinairs hoef je niet mee aan te komen. Doe maar spruitjesstamppot, macaroni, brood, kipnuggets, spinazie of keer bami. En dan beginnen we de week weer hetzelfde met dat. En dat zo jaar door en door en door.

Dankzij m’n diagnose heb ik een bepaalde ‘kracht’ gekregen. Nu écht durf te zijn wie ik ben en wil. Dus ik heb ervoor gekozen, liever niet meer met mensen af te spreken. Heb dit nooit letterlijk gezegd. Ik begin gewoon niet over dat ik “Ze mis”. Want ik mis niemand. Dus. Vind prima om te WhatsAppen hoor. Leef niet helemaal onder een steen. Maar niet continu van alles en dan ook nog dit en dat. Leuk; maar too much. In ergste geval raak ik zo overprikkeld omdat ik een ‘druk’ voel die ik niet kan waarmaken. Dat ik écht uit de pan flip. En intens gemeen de hoek uit kom; zomaar heel heftig. Dit de vriendschap vaak meteen al kapot maakt. En soms, zien mensen het door de vingers. Omdat ze denk ik weten, dat dat hele onnodig lange diagnose gedoe. Veel met ‘mij deed’. Het is nooit letterlijk besproken maar ik denk dat we “okey zijn”. En ik ben ‘hier’ ook oke mee. Door dit soort content te delen, hoop ik dat mensen die mij ‘beter kennen’ mij nu ook BETER zullen begrijpen. Uitleggen lukt mij vaak niet. Schrijven gaat top. Dus hopelijk snap je dat ik je best tof vindt. Maar niet elke week bij je in huis wil zitten, de hele dag. Wil gewoon thuis zijn, oh zonder jou. Hahaha.

Dus sja.. Ik heb vrede gevonden door soms maar een ‘kutwijf’ te zijn. Dan de hele avond ‘verplicht leuk moet doen bij je’ terwijl we beide enorm goed weten; dat dit kansloze tijdverspilling is. Leuk doen om t leuk doen hoeft niet. We zijn geen 16 jarige op een duf schooldisco meer..

Mocht je je herkennen in m’n ‘coming-out’. Hoi. Niks persoonlijks (tenzij je die saaie sufkut bent). Je bent oke maar deze afstand ‘werkt’ beter. Echt..

Comments

izle

As the admin of this website is working, no question very quickly it will be well-known, due to its feature contents. Sibbie Gary Blanchard

full hd izle

Appreciate you sharing, great blog article. Thanks Again. Arabel Humfried Modesty

filmi izle

Thank you for your post. Much thanks again. Really Cool. Mathilda Herrick Aylmer

full hd izle

Thanks again for the post. Much thanks again. Really Great. Lynna Gram Aleece

film izle

Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with after that you can write if not it is complicated to write. Alexina Gerard Dimond

izle

It is very exciting to read your post. I love it and please keep them coming. Fionnula Tracie Yoshiko

filmi full izle

I like this site very much, Its a really nice post to read and incur information. Amandie Aksel Goldner

web-dl

For the reason that the admin of this website is working, no uncertainty very rapidly it will be well-known, due to its feature contents. Aurelia Meredeth Pega

dublaj

I used to be suggested this blog by way of my cousin. Ede Fair Luisa

uvobumiv

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500 Mg fmd.svfc.bacobabes.nl.mve.jg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

odotijfla

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxil Amoxicillin 500 Mg jtu.wupm.bacobabes.nl.zvq.sm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

türkçe izle

Your goal may be to inform, it may be to sell a product. Teri Gordon Majka

erotik

For the reason that the admin of this web site is working, no question very quickly it will be well-known, due to its feature contents. Carlotta Garwin Stuart

porno

My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I should check things out. Mary Kerr Mab

erotik

I got what you mean,saved to bookmarks, very decent website. Nadeen Zacharia Osanna

erotik izle

I really like reading an article that will make men and women think. Also, many thanks for allowing me to comment. Phyllys Lee Garratt

porno

Pretty! This was a really wonderful post. Many thanks for supplying this info. Jade Cobby Marion

sikis izle

Great, thanks for sharing this blog article. Much thanks again. Really Cool. Glynis Jimmy Hewitt

erotik

I have learn several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. Alice Armand Couture

erotik izle

Thankfulness to my father who shared with me regarding this blog, this web site is truly amazing. Annadiane Al Walton

erotik izle

Wow! After all I got a blog from where I be capable of in fact obtain valuable data regarding my study and knowledge. Beverlee Filberto Ellery

sikis izle

But inside the same testimony to some Senate committee, he brought up botnets. Hermione Guy Colin

erotik

I believe this is among the most significant info for me. Grethel Meier Vlada

porno

This article will help the internet visitors for building up new blog or even a weblog from start to end. Mina Thibaut Elkin

erotik izle

There is definately a great deal to know about this issue. I like all of the points you made. Janina Osborn Fazeli

film

I really like loopking through a post that will make people think. Idell Batholomew Georgy

film

Excellent post! We are linking to this great article on our website. Keep up the great writing. Bernardina Abe Alejandro

film

Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. Petunia Humbert Brunk

film

Hello very cool web site!! Man .. Beautiful .. Superb .. Gilberta Harwilll Laraine

film

Rattling nice design and great subject matter, very little else we want : D. Edithe Iosep Marelda

film

There is certainly a great deal to find out about this issue. I like all the points you have made. Shaine Heindrick Pain

film

That is very attention-grabbing, You are an excessively professional blogger. Anthia Ezechiel Fransisco

film

There may be noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure good points in features also. Gilli Lawton Denten

film

Hey, thanks for the article post. Really looking forward to read more. Awesome. Ardella Herold Gibbons

film

Only wanna input that you have a very decent site, I the layout it really stands out. Birdie Xymenes Neumark

film

Please see the top of this website, you can order it on line. Beatrisa Kip Gabrila

film

Pretty! This was an incredibly wonderful article. Many thanks for providing these details. Doralia Paddy Marr

film

The items are made properly and final a extended time. Madelle Rolph Jeuz

film

Your method of explaining everything in this piece of writing is in fact pleasant, every one can without difficulty know it, Thanks a lot. Jolyn Chariot Flowers

film

Thanks with regard to providing these sort of very good posting. Morgen Ludwig Haswell

film

Ahaa, its nice conversation on the topic of this post at this place at this webpage, I have read all that, so now me also commenting at this place. Katine Roger Wakeen

film

Awesome blog article. Really looking forward to read more. Keep writing. Merola Marten Nahshon

film

Wow! In the end I got a blog from where I be capable of truly take helpful facts regarding my study and knowledge. Genna Eduardo Steffane

film

What a great way to upcycle coffee planters. I love that chevron pattern you used, too. Elissa Kenyon Beaumont

erotik izle

I every time emailed this web site post page to all my contacts, for the reason that if like to read it afterward my links will too. Emiline Raul Radferd

film

Hello colleagues, its impressive article regarding teachingand fully defined, keep it up all the time. Jennee Vite Bartko

sikis izle

Hurrah! In the end I got a weblog from where I know how to genuinely obtain helpful data regarding my study and knowledge. Carlene Claus West

film

I am sure this post has touched all the internet users, its really really nice post on building up new weblog. Jannel Francois Vanderhoek

erotik

I relish, cause I found exactly what I used to be taking a look for. Joyan Andrej Moazami

sikis izle

Hi, thanks! I think I just used one of their templates, and then customized it from there. Marney Edgardo Mide

erotik

Hi, I want to subscribe for this blog to take most up-to-date updates, thus where can i do it please help out. Flss Olav Calv

erotik izle

Thanks really helpful. Will certainly share website with my good friends. Vina Trever Deuno

sikis izle

Thanks so much for the blog post. Really thank you! Really Great. Nelie Leonidas Burkitt

erotik izle

Well I sincerely liked reading it. This article provided by you is very helpful for proper planning. Rachel Gal Al

sikis izle

Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this web site, and your views are pleasant for new visitors. Mei Virgil Llywellyn

sikis izle

If you like epic adventures, advantages you would like to have. Tessi Timmie Field

erotik

There is visibly a bunch to identify about this. I suppose you made certain nice points in features also. Ashli Rutter Hibbert

erotik izle

Hello, yeah this post is actually pleasant and I have learned lot of things from it about blogging. thanks. Brina Westley Genevra

sikis izle

My family every time say that I am wasting my time here at net, however I know I am getting experience daily by reading thes pleasant articles. Neysa Johnny Vida

erotik izle

Some genuinely nice and utilitarian info on this site, too I think the design and style has wonderful features. Lorna Sterling McGean

erotik

I really like your writing style, excellent info , appreciate it for posting : D. Jessalin Lutero Seed

erotik

We stumbled over here by a different website and thought I might as well check things out. Kariotta Greggory Krasnoff

porno

I seriously love your blog.. Excellent colors & theme. Torie Nathan Herschel

erotik

I am actually glad to read this website posts which carries plenty of useful information, thanks for providing these kinds of data. Maura Mauricio Peltz

erotik izle

If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

erotik

If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *